Mediargus wordt Gopress

Op 01 februari 2014 werd Mediargus afgesloten. In de plaats daarvan is er Gopress (http://academic.gopress.be). Registreren op Gopress kan via https://academic.gopress.be/nl/vowb-register met je HUBKAHO (of student.HUBrussel en kahosl adres zolang deze niet vervangen zijn) of KU Leuven e-mail adres. Je ontvangt dan een e-mail met een bevestigingslink. Bij problemen contacteer je de bibliotheek (bibc@hubrussel.be) of check je de FAQ (http://academic.gopress.be/nl/vowb-faq). Opgelet, dikwijls komt de bevestigingsmail in de spam inbox terecht. Check die best eerst vooraleer een probleem te melden.

Op Gopress Academic kunnen studenten en docenten kranten en tijdschriften lezen, archieven doorzoeken op basis van trefwoorden, artikels delen op social media … Bovendien is Gopress off campus te bereiken én op smartphones en tablets te raadplegen. Gopress biedt voornamelijk tekst aan. Foto’s en illustraties zijn er enkel bij de 7 recentste uitgaven. Er is weliswaar een embargo op de 2 recentste publicaties.

Academic Gopress biedt zowel publicaties aan die vervat zitten in het contract van je instelling, als publicaties waarvoor moet worden bijbetaald door de gebruiker zelf. Binnen de zoekfunctionaliteit kan je resultaten filteren op ‘Enkel binnen licentie’ (zonder bijbetalen) en ‘buiten licentie’ (bijbetalen om specifieke publicaties aan te kopen).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: