Nieuw zoekplatform LIMO

Met het begin van het nieuwe academiejaar schakelen de HUB-bibliotheken over naar een nieuw zoekplatform dat zowel onze HUB-catalogus als LibriSource+ vervangt. LIMO wordt het nieuwe zoekplatform voor alle informatiebronnen (boeken, tijdschriften, databanken, e-tijdschriften) in bezit van onze bibliotheek en bij uitbreiding het hele LIBISNet.

LIMO

Wat vind je in LIMO ?

  • Alle materialen uit onze fysieke bibliotheekcollectie: boeken, tijdschriften, eindverhandelingen, video’s, dvd’s, cd’s en cd-roms, …; kortom: onze vroegere catalogus;
  • E-bronnen toegankelijk via de HUB-bibliotheken : databanken, e-tijdschriften, e-books;
  • Referenties van boeken, artikels en hoofdstukken uit e-books die geïndexeerd zijn in Primo Central, een index van honderden miljoenen artikelen en (hoofdstukken uit) e-books;
  • Boeken en artikelen van onze onderzoekers verbonden aan de Associatie KU Leuven en die zijn ingevoerd in Lirias, het digitale repository voor onderzoek.

 

Hoe omvangrijk het gedeelte van de digitale collectie dat je reeds in LIMO kan raadplegen ook is, toch blijven er heel wat gespecialiseerde databanken over die je nog niet in LIMO, maar enkel via hun eigen platform kan doorzoeken. Afhankelijk van je opdracht zul je daarom je LIMO-zoekresultaten in een aantal gevallen nog moeten aanvullen via bijkomende zoekacties in die databanken. Welke precies van belang zijn voor jou opleiding, kan je in LIMO nagaan met de extra tool “Browse Databases”.

Uitleg over het gebruik van LIMO vind je in de HELP-functie (tab bovenaan op elke LIMO-pagina).

Een meer uitgebreide uitleg over het gebruik van LIMO vind je in het online leerplatform informatievaardigheden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: