Nieuwe look voor Web of Knowledge

 

Gebruikers van het Web of Knowledge/Web of Science (WoK/WoS) hebben sedert een aantal maanden de gelegenheid gehad om een nieuwe versie van de interface te verkennen, via de link “DISCOVER the new Web of Knowledge now!” In de loop van de maand juli is die nieuwe werkomgeving de primaire toegang tot het platform geworden (gebruikers die de oude versie nog niet onmiddellijk willen afzweren, kunnen tot eind 2011 de huidige interface blijven gebruiken (http://webofknowledgev4.com).

Zoals bekend is het Web of Knowledge een verzameling van databanken die gezamenlijk of afzonderlijk doorzocht kunnen worden. Voor HUBrussel gaat het in hoofdzaak om de volgende bronnen:

– de citatie-indexen van Web of Science;
– Current Contents Connect;
– Inspec;
– Journal Citation Reports.
Klik verder op de tab “Additional Resources” op het WoK-platform om te zien welke extra bestanden nog voor HUBrussel-gebruikers toegankelijk zijn.

Afgezien van een volledig nieuw kleurenschema verschilt de nieuwe versie van de interface op het eerste zicht niet zo sterk van de huidige. Achter de schermen zijn er wel diverse aanpassingen gebeurd. Meer informatie over de veranderingen in de nieuwe versie vind je bovenaan rechts op het WoK-platform onder “More information for new users“.

Nog even ter herinnering : je kan je (gratis) registreren op WoK via “Sign in” en dan kan je o.a. gebruik maken van EndNote Web.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: