Referenties aanmaken via My EndNote Web

EndNote Web is een online service om referenties te verzamelen, bij te houden en te beheren. Je kan hiermee citeren, refereren en literatuurlijsten opmaken voor een paper, artikel, bachelor- of masterproef. De referenties kan je opmaken in een aantal  stijlen (APA, MLA, Chicago, …)

Elk personeelslid en elke student van HUBrussel heeft toegang tot EndNote Web. Deze online toepassing van Endnote is immers gelinkt aan het abonnement op de databank Web of Knowledge.


Je kan je registreren via de databank Web of Knowledge of je kan je rechtstreeks aanmelden op My EndNote Web. Je account aanmaken kan enkel op een HUBrussel campus, of van thuis uit via LibriSource+. Nadien kan je overal My EndNote Web gebruiken door in te loggen met je zelfgekozen e-mailadres en paswoord. EndNote Web is een webservice, je hoeft dus geen software te installeren om ermee te werken.

De werkwijze voor het invoeren van referenties verschilt van databank tot databank. Bij veel databanken kan dit automatisch (‘export to MyEndNoteWeb’, ‘save to EndNoteWeb’…). Vooraf inloggen op http://www.myendnoteweb.com is noodzakelijk. Wanneer een databank EndNote Web niet ondersteunt, kan je de referenties ook handmatig invoeren.

Voor je Endnote Web gaat gebruiken, raadpleeg je best de tutorials die op de Endnote Web website worden aangeboden.

In Endnote Web zelf zijn onder Help goede hulpschermen beschikbaar.

Om Endnote Web te kunnen gebruiken samen met Microsoft Word, is het goed om een plugin te installeren. Dit kan je doen via de link “download Installers” die je op iedere pagina van Endnote Web aantreft.  Deze plugin zorgt ervoor dat je Endnote Web kunt gebruiken in Microsoft Word en zorgt voor een taakbalk in je browser waarmee je Endnote Web kunt oproepen en waarmee je referenties vanuit het Internet kunt overbrengen naar Endnote Web (Capture).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: