Vernieuwde Bibliografie van de Nederlandse Taal- en Literatuurwetenschap

De BNTL-databank is vanuit de universiteitsbibliotheken en de grote openbare bibliotheken in Nederland en Vlaanderen vlot raadpleegbaar. Ook vanuit onze bibliotheek is er een toegang (Onder E-bronnen). Voor belangstellende particulieren is er voorlopig een webtoegang, maar als de toegang al door anderen wordt gebruikt, is de BNTL niet bereikbaar. Op 24 april komt daar verandering in. Dan wordt de BNTL echt opengesteld voor zoekvragen van het publiek.De Bibliografie van de Nederlandse Taal- en Literatuurwetenschap (BNTL) bevat beschrijvingen van boeken, artikelen uit tijdschriften en boeken, en elektronische publicaties op het gebied van de Nederlandse en Friese taal- en letterkunde. Naast Nederlandse en Vlaamse worden ook buitenlandse publicaties opgenomen.

Aan de beschrijvingen zijn trefwoorden, systematische codes en andere relevante bibliografische en inhoudelijke nformatie toegevoegd. Op dit moment bevat de bibliografie ruim 230.000 titels.

De BNTL wordt samengesteld door een Nederlands-Vlaamse redactie. De Vlaamse redactie wordt waargenomen door het Belgisch Bureau van de Bibliografie van de Neerlandistiek. Dat bureau is gevestigd in de Koninklijke Bibliotheek te Brussel.

Later dit jaar wordt de bibliografie ook opengesteld voor externe invoer.

De BNTL wordt onderhouden door het Huygens Instituut. Dat is een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en is gevestigd in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Meer info: Huygensinstituut. Toegang vanuit E-bronnen: BNTL.
(Bron: Language Magazine, 76, 9 april 2008 )
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: